MOKSLASplius.lt

Mokslo takais

Rektorius Petras Baršauskas: „Statykime tiltus, o ne sienas“

 Naujo rektoriaus atėjimas dažniausiai žymi ir tikėtiną permainų metą, bent jau jų viltį, jei galvojama apie permainas į gera. Tiesa, šiame ne itin tvariame pasaulyje, kurio dalimi esame, visose permainose glūdi didžiausios prieštaros – nelygu kurios ilgainiui išryškės. Lemti gali net ir ne paties rektoriaus asmenybė, bet aplinkybių ir veiksnių visuma, kaip kad laivo likimas atviroje jūroje kartais priklauso ne vien nuo kapitono ar įgulos profesionalumo ir įgūdžių, bet ir nuo oro sąlygų bei daugelio kitų įvykių, kartais ir sutapimų, kurie gali tapti lemtingais.

daugiau

Kauno miesto vartai atsivers į studentų miestelį

 Lapkričio 25-oji buvo svarbių įvykių diena Kauno technologijos universitete (KTU). Pirmoje dienos dalyje simbolinės kapsulės įkasimu pradėta Nacionalinio atviros prieigos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) centro statyba Studentų gatvėje, šalia Dizaino ir technologijų fakulteto, o antroje dienos pusėje vyko naujojo KTU rektoriaus prof. Petro Baršausko inauguracijos ceremonija

daugiau

Ar lietuviškoje dešroje yra mokslo

 Atsakymas turi būti aiškus iš pokalbio su Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto produktų technologijos katedros vedėja prof. dr. Daiva LESKAUSKAITE. Su profesore aptariame kai kurias maisto mokslo tyrimų kryptis ir galimą šios mokslo krypties indėlį į integruoto mokslo, studijų ir verslo slėnio „Nemunas“ veiklą.

daugiau

Kaip katino ašaras paversti naujomis galimybėmis

 Mokslo inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) paskutinę lapkričio dieną kartu su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje pakvietė į informacinę dieną „Nauja mokslinių tyrimų ir inovacijų programa HORIZONTAS 2020“.

daugiau

„Lietuvos lokaliniai tyrimai“: 191 tomas per penkerius metus

 Prieš penkerius metus, lapkričio 21-ąją, buvo paskelbta pirma serialinio leidinio „Lietuvos lokaliniai tyrimai“ publikacija – Ričardo Kazlausko „Seredžiaus apylinkių drugiai“. Šios sukakties išvakarėse specializuotoje visatekstėje interneto svetainėje www.llt.lt jau paskelbta 191-as tomas (elektroninio serialinio leidinio „Lietuvos lokaliniai tyrimai“ tomą sudaro vienas mokslinis straipsnis).

daugiau

Alfonsas Daniūnas: Man svarbiausia ne mūšis, o rezultatas (2)

 Tęsiame pašnekesį su naujuoju Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriumi doc. dr. Alfonsu DANIŪNU.

daugiau

Universitetų ateitį kursime kartu

Rugsėjį naujuoju Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentu išrinktas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius profesorius Remigijus ŽALIŪNAS. Jis pakeitė prof. Romualdą Ginevičių, kuris nebuvo perrinktas Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriumi, tad nebėra ir Lietuvos universitetų rektorių konferencijos narys.

daugiau

XVIII Baltijos šalių mikologų ir lichenologų simpoziumas „Grybai ir kerpės Baltijos regione ir už jo ribų“

 Baltijos šalių mikologų ir lichenologų simpoziumai, kuriuose pristatomi naujausi Baltijos ir kitų regionų grybų ir kerpių tyrimai, turi senas tradicijas. Pirmasis simpoziumas buvo surengtas 1959 m. Estijoje.

daugiau

Lietuvos lazerininkų sėkmės pamatas – sveika konkurencija ir nuolatinis mokymasis

 Lazerių pramonė ir mokslinė veikla – viena sričių, kurioje Lietuva savo pasiekimais yra pripažinta ir pirmauja visame pasaulyje. Pastarieji metai šalies lazerinių technologijų srityje dirbančiai bendruomenei buvo itin dosnūs tarptautiniais pripažinimais, apdovanojimais ir globaliais projektais

daugiau

Maisto mokslas – tai labai platu

 Su Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto produktų technologijos katedros vedėja prof. dr. Daiva LESKAUSKAITE kalbamės apie maisto mokslo atstovų indėlį į integruoto mokslo, studijų ir verslo slėnio „Nemunas“ veiklą.

daugiau
„Mokslo Lietuva“ RSS kanalu